Vrij recent hebben we een bezoek gebracht aan de ‘Godin’ kachelfabriek in Frankrijk. Hier hebben we ons laten inspireren door de lange geschiedenis van het ontstaan en bestaan van de ‘Godin’ kachels.
Binnenkort mogen wij ons dan ook vol trots dealer noemen van deze unieke kachels.

Historie van de fabriek van Godin
J.B.André GODIN begon zijn eerste atelier als slotenmaker in 1840 in zijn geboortedorp Esquéhéries in het departement Aisne (Noord-Frankrijk).
In 1846 startte hij in Guise (Aisne) met een bescheiden productiebedrijfje op een kwart hectare grond ten noorden van de stad, op een terrein waar de fabriek GODIN S.A. zich tot vandaag de dag bevindt.
Specifieke afdelingen zoals een gieterij, een emaillerie, afdelingen voor de assemblage en montage, schrijnwerken en verpakken besloegen in 1880 reeds 3 hectaren.
De gebouwen en de toegangspoort van de fabriek (simpele hallen opgetrokken uit steen) bevonden zich aan de andere kant van de brug die de fabriek verbond met de Familistère op de andere oever van de rivier.
Vanaf 1900 liep er een weg in de vorm van een ijzeren poort die de ateliers verbond aan het station van Guise voor het transport van producten.
Na de Eerste Wereldoorlog (1914/18), herbouwde de Familistère van Guise een groot deel van de gebouwen zonder de constructies veel te veranderen, terijl wel de lichtinval werd verbeterd.
Een belangrijke modernisering van de ateliers werd door de fabriek van GODIN S.A. afgerond in de jaren vanaf 1990*.

Houtverwarming: “Le Jurassien”
Alle versies en modellen in het assortiment kachels en kooktoestellen van Godin is tot stand gekomen met de modernste technieken, op basis van allerlei energiebronnen.
De export ontwikkelt zich continu: Godin distribueert wereldwijd*.

*Bron: http://www.kachelsuitfrankrijk.nl/?location=godin